Hormisaneeraus

Ennen hormisaneerausta teemme veloituksettoman tarkastuskäynnin eli tarkastamme hormien kunnon ja arvioimme saneerauksen tarpeen. Laadimme tilannekatsausraportin asiakkaalle ja kerromme mahdollisista korjaustarpeista. Hormisaneeraus voidaan toteuttaa puulämmitteisille tulisijoille öljypolttimelle putkituksena tai massakorjauksena. Muista, että hormisaneeraustyö on myös kotitalousvähennyskelpoista.

MASSAKORJAUS
Puutulisijojen hormit pyritään korjaamaan massausmenetelmällä. Hormin sisäpinta pinnoitetaan hormien saneeraukseen valmistetulla erikoismassalla.

SISÄPIIPUT
Sisäpiiput, eli hormien putkitukset sopivat parhaiten öljyä tai kaasua polttaville keskuslämmityshormeille. Kondenssivesi johdetaan pois rakenteista erityisillä kondenssinpoistojärjestelmillä.

Mikäli kotisi hormit ovat hormisaneerauksen tarpeessa, ota yhteyttä ja sovi maksuton hormin tarkastus piipullesi.

 

Piipun pellitys

Piipun pellitys pidentää piipun elinikää. Piipun sadehattu on ehkä tärkein osa hormien kunnossa pysymisessä. Sadehatun tehtävä on estää veden, lumen ja roskien pääsy hormeihin aiheuttamaan rapautumista ja käyttöongelmia.

PIIPUN PELLITYS
Piipun rakenteet ja läpivienti tulee suojata hyvin pellityksillä, jotta kosteus ja säänvaihtelut eivät pääse aiheuttamaan tuhojaan.

PIIPUN SADEHATTU
Edullisin ja luotettavin tapa hormien käyttökunnon ylläpitämiseksi on sadehattu. Oikeantyyppinen sadehattu estää veden ja roskien pääsyn hormiin ilman, että siitä on haittaa puhdistuksessa tai tulisijan käytössä.